Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мікрохелат Mn-13 – добриво для позакореневого і ґрунтового підживлення сільськогосподарських та городніх рослин та тепличних культур
Мікрохелат Mn-13 має вигляд ультрагрануляту, який ефективно запобігає та усуває дефіцит марганцю. Мікрохелат Mn-13 рекомендується використовувати у різних методах вирощування та підживлення рослин: компонент сипучих та рідких добривних сумішей; джерело марганцю для інших хімікатів. Марганець (Mn) що є в добриві швидко та ефективно поглинається рослинами; безпечний для рослин у всіх методах застосування (відповідно до рекомендованих доз); стабільний в багатокомпонентних розчинах; стабільний у широкому діапазоні pH розчину, середовищ, грунтах.
Велику потребу в мікроелементах марганцю (Mn) потребують такі культури як: зернові, бобові, горох, огірок, шпинат, редис, редька, салат качанний та буряк столовий. Мікрохелат Mn-13 ефективно усуває дефіцит марганцю і зменшує негативні наслідки недостачі. Підживлювати необхідно в тому випадку, коли наявні візуальні симптоми дефіциту марганцю у рослині або результати дослідження рослинного матеріалу відображають дуже низький рівень вмісту марганцю (прихований дефіцит). Необхідно провести підживлення кожні 3-7 днів, поки дефіцит незменшиться.
Склад: марганець Mn-13% [130,0 г/кг] розчинний у воді. Хелатуючий агент - EDTA. Добриво стабільне в розчинах pH до 10.
Культури: зернові, буряки, ріпак, кукурудза, картопля, виноград, декоративні рослини, капустяні, плодово-ягідні, полуниця, ін. с/г культури.
Переваги використання мікродобрив Мікрохелат Мn-13:
- підвищення інтенсивності та ефективності фотозинтезу;
- належний ріст та розвиток рослин;
- збільшення стійкості рослин до переодичного дефіциту води та низьких температур;
- поліпшення біологічної цінності врожаю;
- зниження ризику відсутності азоту;
- поліпшення загального стану росли.
Ознаки дефіциту марганцю
Ознаки дефіциту марганцю у рослин різноманітні. У картоплі поверхня листка стає нерівною – жилки залишаються знизу, а міжжилковий простір випинається. В огірка молоді листки набувають світло-зеленого забарвлення, а по краях – жовтуватого. Пізніше процес охоплює всю пластинку листка, а жилки залишаються забарвленими у яскраво-зелений колір. У столового буряка листки стають темно-червоними. На наймолодших листках рослин проявляються блідо-блакитні плями між судинами листка.
Рекомендації щодо застосування мікродобрив Мікрохелат Mn-13
Норми витрат розчину:
- для сільськогосподарських культур, фруктових кущів, полуниці, овочів, декоративних рослин - 0,25-1 кг/га;
- фруктових дерев, лози - 0,5-1 кг/га.
Оптимальною кількістю використаної речовини:
- сільськогосподарських культур - 200-300 л/га;
- садівництва - 500-1000 л/га;
- овочевих плантацій - 400-600 л/га.
Увага! При низькій вологості не використовуйте розчин з концентрацією, яка перевищує 0,15% (1,5 кг мінеральних добрив на 1000 л води). При використанні листяних культур під плівкою не повинно перевищувати 0,15%).