Кількість
|
Вартість
|
||
|
Амарант - це унікальний продукт, вживання якого сприятиме оздоровленню і омолодженню організму. У ньому міститься безліч корисних речовин: білки; амінокислоти; вітаміни В, Е, С, D; поліненасичені жирні кислоти; мінеральні компоненти - фосфор, залізо, калій. Також амарант позитивно впливає на травну систему і сприяє підвищенню імунітету.
Вигонка мікрозелені:
- Висіяти насіння на зволожений лляний килимок.
- Поставити міні-парничок в тепле місце з температурою 20-25 °C з помірним сонячним світлом.
- Здійснювати щоденний оптимальний полив.
- Через 5-10 днів після сходів мікрозелень готова до споживання.
Додаткові поради:
- Замочування: насіння перед посівом краще замочити у воді, але це не обов'язково. При замочуванні деякі культури можуть давати перші паростки. Все насіння, яке спливе на поверхню краще викинути, швидше за все воно не зійде (виключення насіння яке не тоне - соняшник!).
- Провітрювання: при вигонці мікрозелені не забувайте відкривати кришечки коробок (достатньо на 10-15 хв два рази на день). При недостатньому провітрюванні, насіння може запліснявіти, що шкодить якості і смаку мікрозелені.
- Світло: як тільки насіння проросте, а корінці сховаються під килимок,зніміть кришку і перенесіть коробку у світле місце (підвіконня, балкон). Варто уникати прямих сонячних променів, вони можуть занадто пересушити насіння. Багато світла для вигонки мікрозелені не потрібно, яскраве світло навіть шкодитиме, адже воно підвищує інтенсивність фотосинтезу і проростки швидше втрачають ніжні смак і текстуру, навіть можуть набути гіркоти.
- Як відрізнити плісняву від молодих корінців? Часто з пліснявою плутають частину кореневої системи мікрозелені, вона схожа на білий пушок. Проростки утворюють ніжні, маленькі пухнасті корінці і через 1-2 дні повністю ховаються під килимок. Справжня пліснява виглядає по-іншому - пухнаста, блакитно-сіра, інколи з чорними частинками і може покривати половину висоти мікрозелені.