Кількість
|
Вартість
|
||
|
Картопля Сорая – середньоранній сорт з високим вмістом крохмалю. Середня до високої врожайність бульб у поєднанні зі стабільно високим вмістом крохмалю (від 20%) дає високий та гарантований вихід крохмалю. Це робить сорт Сорая особливо популярним у середині сезону переробки. Характеризуючись високим вмістом сухої речовини і низьким вмістом цукрів, що відновлюються, він є цікавим для виробництва чіпсів і сухих продуктів з картоплі. Безперечною перевагою сорту Сорая для переробної промисловості є здатність його тривалого зберігання.
Особливості зростання, розвитку та лежкості:
Сорт характеризується дуже швидким початковим розвитком, і навіть швидким і сильним розростанням бадилля. Кущі напівпрямостоячі, високі, проміжного типу. Квіток багато, вони мають біле забарвлення. Лежкість сорту відмінна, при зберіганні з'являється небагато гнилі.
Властивості/якості бульб:
- форма: овальна
- глибина очок: дрібна до середньої
- розмір: середня поверхня
- поверхня шкірки: сітчаста до грубої
- кількість в одному гнізді: середня
- колір м'якоті: світло-жовтий.
- колір шкірки: жовтий
- врожайність: середньої до високої
- розмір бульб у гнізді: вирівняний
- Схильність до чорної плямистості середня до високої!
Стійкість до захворювань:
- раку: D
- чорної ніжки: висока
- залізистої плямистості: висока
- парші: низька до середньої
- ризоктоніозу: середня до високої
- фітофторозу бульб: висока
- фітофторозу бадилля: низька до середньої
- вірусу Y: висока до дуже високої
- вірусу скручування листя: середня до високої