Кількість
|
Вартість
|
||
|
Можливий ОПТ
Дізнатися умови можна за тел. +38 093 270 03 03
Картопля Еволюшн - високоврожайний ранній столовий сорт картоплі, стійкий до парші і вірусних захворювань. Культура формує великі темно-червоні, овальні бульби з неглибокими вічками та світло-жовтим м'якушем. Сорт Еволюшн має добрі смакові якості, але вимогливий до вологозабезпечення. Кращє віддати перевагу вирощуванню на легких піщаних ґрунтах.
Занесений до державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні у 2014 році.
Опис та характеристика бульб картоплі сорту Еволюшн | |
Середня кількість бульб, шт./кущ | 18 |
Колір шкірки | Червоний |
Колір м'якуша | Світло-жовтий |
Форма | Видовжено-овальна |
Глибина залягання вічок | Поверхневі |
Технологічні особливості картоплі сорту Еволюшн | |
Група стиглості (за даними оригінатора) * | 7 |
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** | СС |
Період спокою бульб | Короткий |
Стійкість до механічних пошкоджень | Малочутливий |
Засухо- та стресостійкість | Середня |
Стійкість до метрибузину *** | 7 |
* група стиглості за даними оригінатора: 4 - пізній, 9 - дуже ранній
** група стиглості згідно Державного реєстру сортів рослин України: ДР - дуже ранній, РС - ранньостиглий, СС - середньоранній, СП - середньопізній
*** метрибузин в умовах достатнього зволоження: 4 - дуже чутливий, 8 - нечутливий
Кулінарні якості картоплі сорту Еволюшн | |||
Кулінарний тип * | В | ||
Суха речовина | 18,7 % | ||
Напрямок використання | столова рання |
* кулінарний тип: А - не розварюється, В - слаборозварюється, С - розваристий
Стійкість картоплі сорту Еволюшн до хвороб | |
Чорна ніжка * | 6 |
Парша | Чутливий |
Фітофтороз листя | Чутливий |
Фітофтороз бульб | Стійкий |
* чорна ніжка: 5 - середньостійкий, 7 - дуже стійкий