Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фрідом – фунгіцид для захисту овочевих культур, ягідних та декоративних культур, а також винограду не тільки від найпоширеніших захворювань, а й вузькоспрямованих хвороб рослин.
Фрідом належить до фунгіцидів нового покоління, він поєднує в собі два компоненти контактної та системної дії. Препарат захищає від фітофторозу, альтернаріозу, гнилі, мілдью, фомопсису, бурої плямистості. Застосовується на картоплі, томатах, перці, баштанних, хвойних культурах та квітах. Має яскраво виражені профілактичні та лікувальні властивості. Знищує грибкові утворення на всіх етапах розвитку. Швидко проникає в рослину і захищає культуру зсередини.
Діюча речовина: флуазин, 200 г/л, диметоморф, 200 г/л.
Переваги:
- вбудований механізм запобігання резистентності до препарату;
- ефективний як у профілактичних цілях, так і у разі глибокого ураження грибковими ураженнями;
- термін дії захисту після обробки до 4 тижнів;
- безпечний для рослин, плодів та ґрунтових мікроорганізмів;
- контролює широкий спектр грибкових захворювань;
- можливість застосування у тепличних умовах;
- можливість обробки у період цвітіння культур.
Спосіб та норми використання:
Овочеві: профілактика прихованої (латентної) інфекції 2 обробки з інтервалом 10-14 днів (при інтенсивному захворюванні – через 7-10 днів):
Картопля - від висоти рослин 15-20 см до змикання бадилля в рядках, томати - на початку цвітіння; хрестоцвіті та гарбузові – у період вегетації.
Профілактичні обробки фунгіцидом Фрідом на початку сезону (до появи ознак хвороби) – основа захисту врожаю від прихованих форм захворювань (фітофторозу та альтернаріозу, пероноспорозу та хибної борошнистої роси).
Захист нового врожаю бульб та плодів від цвітіння овочевих до формування плодів та відмирання бадилля (картопля) – приріст листя припиняється. І основна мета господарів – захистити від ураження фітофторозом плоди та бульби нового врожаю. У цей період краще провести 3-ю обробку фунгцидом Фрідом, спрямовану на здоровий урожай.
Виноград:
Комплексний захист - 2 обробки – після появи перших 3-4 листків або на початку цвітіння та наприкінці цвітіння (формування зав'язі), 2 обробки – безпосередньо перед змиканням ягід у гроні та на початку забарвлення. Від збудників відмирання виноградної лози обов'язково обробка зрізів у день обрізки. Покриття обрізаних ран має велике значення контролю проникнення патогенів всередину рослини.
Ягідні та декоративні культури: профілактично 2 обробки до цвітіння та при виявленні хвороби.
Кількість обробок у сезон: декоративні – 4,
овочі, виноград, ягідні культури – 2-4.
Період очікування до збирання врожаю: овочеві – 10-14 днів, виноград та ягідні – 20-25 днів.